BEDRIJF:

FILOSOFIE

 

ambiance verkuijl filosofie

 

ambachtelijke materialen

filosofie

filosofie

filosofie

 

AMBIANCE NATUURSTEEN is ontstaan uit jarenlange ervaring op het gebied van exclusief maatwerk in natuursteen.
Als allround steenhouwer verwerkte  ik marmer en graniet voor interieurwerk, badkamers, grafmonumenten  en restauratieprojecten.

Platen marmer met de meest uiteenlopende kleuren kregen een plek als o.a. muurbekleding of als badkamerelement.
Keukenbladen, wasbakken en trappartijen met de juiste randafwerking uitgevoerd in massief Belgisch hardsteen met een verassend en zeer nostalgisch eindresultaat.

Na het meten en produceren was het altijd weer een uitdaging om het werk zo goed mogelijk te monteren bij de mensen thuis, in monumentale panden en zelfs in diverse kastelen. Kortom stuk voor stuk unieke stukken maatwerk in natuursteen.
De antieke schouwen hebben mij altijd enorm aangetrokken, en al snel begon ik als jonge natuursteenverwerker met het verzamelen van schouwen die vaak wat aandacht nodig hadden.

13 jaar later is toen AMBIANCE NATUURSTEEN ontstaan, een naam die hoort bij een sfeervolle omgeving waar marmer in de vorm van o.a. antieke schouwen deel van uitmaken. AMBIANCE heeft zorg en liefde voor natuursteen dat in verval is geraakt of beschadigd is, restauratie is het streven maar vervangen op de juiste manier kan ook een passende oplossing zijn.

Veelal werkt AMBIANCE in vooroorlogse woningen waar marmer en hardsteen zijn toegepast, zowel in het interieur als aan de buitenkant.

Beschadigde entree vloeren, lambrizeringen , trappartijen etc.
Terugplaatsen van een zwart marmeren schouw die er ooit heeft gezeten, of het herstel van een schouw die is beschadigd, losraakt of niet compleet meer is.

Uiteraard is er ook in (nostalgische) nieuwbouwwoningen  natuursteen toe te passen in een juiste verhouding en kleur.
Na een onderling gesprek bij u thuis kan ik u aangeven wat de mogelijkheden zijn. U bent tevens van harte welkom in mijn ambachtelijke atelier.