NATUURSTEEN - RESTAURATIE:

TRAPPEN EN VLOEREN

ambachtelijke materialen

hardsteen trap

marmeren vloer boenen

marmeren vloer geboend

natuursteen vloer schuren


natuursteen vloer geschuurd

trappen vloeren natuursteen

vloeren trappen natuursteen

vloeren trappen natuursteen

vloeren trappen natuursteen

vloeren trappen natuursteen

trappen vloeren natuursteen

vloeren trappen natuursteen

vloeren trappen natuursteen

vloeren trappen natuursteen

 

Door gebruik wordt een oude Belgisch hardstenen trap alleen maar mooier, de treden slijten uit en het loopvlak krijgt een mooie glans bij veel gebruik.

Door verzakking ,water en vorst kunnen delen van een trap losraken en doorbreken, ook het hardsteen, marmer, zand en kalksteen heeft te lijden onder de weersinvloeden en heeft niet het eeuwige leven.

Oude trappen hebben een uitstraling die hoort bij de woning, een nieuwe trap zonder gebruikssporen kan de uitstraling benadelen maar is soms noodzaak.

Indien de ondergrond van een vloer of trap in een goede staat is kunnen de tredes of platen hierop weer vastgezet worden, nadat ze weer hersteld of vernieuwd zijn.
Indien het metselwerk onder een trap of vloer los is geraakt dient dit vastgezet te worden of opnieuw opgemetseld te worden.
Ook nieuwe trappen kan AMBIANCE realiseren, eventueel met frijnwerk of een gebouchardeerde afwerking voor een anti slip effect.

 

 

 

 

Platen marmer die gebroken zijn afkomstig van tafels,vloeren schouwen etc, kunnen vaak op een verassende wijze weer verlijmd worden zodat de breuk nagenoeg niet meer opvalt.
Ook beschadigde kunstwerken, ornamenten en interieurdecoratie behoren tot de specialisatie.

Entree vloeren in een gang liggen regelmatig op een ondergrond van zand ,kalk of schelpenzand, grote wit marmeren platen gaan scheuren doordat er holle ruimtes onder de gangvloer ontstaan.

AMBIANCE kan uw vloer restaureren, opknappen en eventueel zwaar beschadigde tegels vervangen door nieuwe of antieke tegels in diverse kleuren en maten.

Door het reinigen, herstellen en afvoegen van uw oude vloer krijgt deze weer een nette frisse uitstraling, en witte marmeren tegels worden weer een stuk witter maar behouden hun uitstraling.
Voor specialistische situaties of vragen kunt u contact met ons opnemen.