ANTIEKE SCHOUWEN:

KALKSTEEN EN ZANDSTEEN

zandsteen kasteelschouw

zandsteen kasteelschouw

zandsteen kasteelschouw

kalksteen zandsteen schouw

kalksteen zandsteen schouw

 

 

 

Naast de antieke marmeren schouwen leveren we in beperkte hoeveelheid antieke Franse kalksteen, zandsteen en basaltlava schouwen.
Deze schouwen zijn bestemd voor die personen die bewust kiezen voor een Franse schouw en dragen bij aan een sfeervolle Bourgondische uitstraling.
De schouwen zijn veelal groot en zwaar van omvang, een goed werkende open haard in zo’n grote schouw is niet altijd mogelijk, maar er zijn veelal alternatieven aan te bieden om er toch in te stoken bij een rookgasafvoer met beperkingen.

AMBIANCE heeft een grote collectie antieke haardbokken van groot formaat die goed toe te passen zijn en ook horen bij deze grote schouwen.

Naast de Franse schouwen zijn er ook kalksteen en zandsteen schouwen uit Nederland en België, deze collectie is wisselend en zeer beperkt.
Regelmatig zijn er grote hardstenen schouwen uit België op voorraad, uniek zijn de laat middeleeuwse Gotische schouwen in de Balegemse steen en de Renaissance schouwen met de zandstenen staanders, meer info op aanvraag.